top of page

BLED BGM 2017

Med 19.7.2017 in 22.7.2017 je na Bledu potekal že četrti mednarodni pevski festival Bled Golden Microphone 2017, ki spada med največje in najbolje organizirane v Evropi. Zasluge za to nosi organizator in ustanovitelj festivala Sandi Vovk. Šola petja Orfeus, ki deluje pod okriljem pevcev Sergeja Ruprehta in Petre Turk Rupreht v Bistriškem gradu že peto leto, se je na festival podala drugič in dosegla zavidljive rezultate v res hudi konkurenci.


Z veseljem in ponosom sporočamo, da je Zarja Robar v svoji kategoriji XS (do 10 let) z odličnim petjem in igro s pesmima Prva ljubezen in Price tag osvojila prvo mesto. V izredno močni kategoriji S je Aneja Lončarič osvojila 4. mesto in le za las zgrešila tretje mesto, Nuša Sirk (debitantka na tekmovanjih) je s suverenim petjem osvojila 7. mesto. Šola petja Orfeus je imela svojo zastopnico tudi v kategoriji XL (od 18 let dalje). Kaja Humski (nekdanja začasna članica ansambla Veseli svatje in aktualna članica ansambla Mladi upi) je čustveno prepričljivo odpela pesem Caruso ter z odlično izvedbo pesmi New York poslušalce in žirijo popeljala v svet kabareta in se uvrstila na tretje mesto.

Festival se je zaključil 22. 7. z Gala koncertom na Blejski promenadi ob jezeru. Na ta večer so v jezero spustili 15.000 lučk in pričarali res čarobno vzdušje. Vsem nagrajencem čestitamo za velik uspeh.












Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page