top of page

Repertoar

Učencu svetujemo primeren repertoar glede na njegove želje, tehnično znanje in barvo glasu, pri čemer ima učenec sam veliko svobode. Kadar je skladba neprimerna za njegov glas ali tehnično prezahtevna zanj, skladbo seveda odsvetujemo.

 

Pri vsaki skladbi se najprej posvetimo sami vsebini. Skušamo jo razumeti, jo interpretirati, zatem pa poiščemo način, kako pripovedovati vsebino pesmi skozi glasbo. Kombiniramo usvojeno tehnično znanje učenca  z interpretacijo pesmi. Pozorni smo na izenačitev vokalov, fraziranje in pripovedovanje vsebine ter na stil. Pri izvajanju skladb je pomembna tudi obrazna mimika, gestikulacija rok in drža telesa, gibanje pri petju, zato se ukvarjamo tudi s tem. Pevci vadijo tudi na ozvočenje in tako usvojijo pravilen način petja na mikrofon.

 

Učilnica je sodobno opremljena z ozvočenjem in majhnim studiom. Tako lahko pesem, ki jo učenec vadi na uri, po potrebi tudi posnamemo. Pevec odnese posnetek domov, da lahko svojo izvedbo posluša in tako ugotovi, kako lahko svojo izvedbo še izboljša.

Če želite izvedeti več, kliknite na spodnji gumb.

bottom of page