top of page

ŠOLA PETJA
MARIBORU

POUČEVANJE VSEH ZVRSTI PETJA

Pop, klasično petje, narodno zabavna glasba, rock, jazz, musical. V šoli petja Orfeus se prilagodimo želji učenca in delamo na različnih stilih petja. Pri tem dajemo poudarek na to, da glas zveni sproščeno, svobodno in naravno ter tehnično pravilno v kateremkoli stilu. Skrbimo za to, da se pri petju počutimo dobro, da glasu ne obremenjujemo prekomerno in ga ohranjamo zdravega.

INFORMACIJE O VPISU

Vpis v šolo petja Orfeus poteka skozi vse leto, v manjšem obsegu poučujemo tudi med šolskimi letnimi počitnicami. Vsem, ki vas zanima obiskovanje naše šole, ponujamo vse informacije na brezplačni informativni uri. Na tej uri vas seznanimo z načinom dela, podamo vse informacije v zvezi z obiskovanjem pouka in odgovorimo na vsa morebitna vprašanja. Na tej uri se tudi opravi preizkus vašega glasu, ki je tako za nas, kakor za vas potrebna informacija o trenutnem stanju pevske tehnike in vašega glasu. V kolikor se odločite za obiskovanje pouka na šoli petja Orfeus, se tudi dogovorimo o urniku obiskovanja naše šole.

KAJ PRAVIJO UČENCI

Pri urah petja mi ni nikoli dolgčas. Petra zna vedno poskrbeti za dobro vzdušje na vajah tudi, ko pride kak slab dan in ti ne gre prav dobro.

Sam sem se začel učit solo petje zaradi ansambla v katerem igram in bolj ne bi mogel biti zadovoljen. V enem letu odkar se učim solo petja v Orfeusu, sem naredil ogromno in še več. Najbolj pomembno pa je, da se tudi končno počutim v redu in samozavestno, ko primem v roke mikrofon. 

Šolo petja Orfeus bi definitivno priporočil vsakemu, ki ima vsaj malo volje in talenta. Ne bo vam žal, obljubim. 

—  Jan Alenc, učenec in član Ansambla Udar

Pri poučevanju petja v šoli petja Orfeus se naslanjamo na znanje, pridobljeno na študiju petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, na seminarjih pri številnih vrhunskih pevskih pedagogih, kakor tudi na več kakor 20-letne izkušnje pri petju in poučevanju petja. Znanje je podprto z medicinskimi dejstvi o delovanju mišic, ki vplivajo na petje in računalniško analizo glasu. 

V našo šolo petja so vabljeni pevci vseh starosti, od najmlajših, do tistih najstarejših v jeseni življenja, od amaterjev, do tistih, ki se s petjem ukvarjajo tudi profesionalno in želijo izboljšati svoj način petja. Ker sami uživamo pri petju in poučevanju, se vsakemu učencu maksimalno posvetimo. Poleg vseh navodil in nasvetov jih tudi s pozitivno energijo in motivacijo pripravimo do še večjih uspehov. Smeha in zabave na naših urah ne manjka. 

NASTOPI IN TEKMOVANJA, YOUTUBE COVERJI

Večkrat letno imamo tudi nastope. Tradicionalna sta nastopa ob novem letu in ob zaključku šolskega leta v Mariboru, poleg tega pogosto organiziramo nastope tudi na drugih lokacijah in krajih ob različnih priložnostih. Naša šola petja je že večkrat sodelovala na Festivalu Lent in na festivalu Vilinsko mesto v Mariboru, marsikateri naš učenec je imel tudi možnost nastopa na televiziji.

 

Učence po dogovoru in glede na sposobnosti pripravljamo na razne pevske festivale in mednarodna tekmovanja v tujini.

 

Učence na koncertu pogosto tudi posnamemo in objavimo njihove posnetke, oz. coverje na youtube.

  • White YouTube Icon

POŠLJI NAMA SPOROČILO

Success! Message received.

Sergej: 031/341-160​

KOPITARJEVA 11

2000 MARIBOR

bottom of page